Ceto&adfis

Nieuws TTO Gepost op 24-02-2013

Een taxibedrijf, zoals een VOF, mag zich tot 1 januari 2014 aansluiten bij verschillende TTO’s in Amsterdam. Het college heeft ingestemd met het uitstellen van de verplichting dat taxichauffeurs van één vervoerder zich slechts bij één Toegelaten Taxiorganisatie (TTO) kunnen aansluiten. Wel blijft het zo dat een individuele chauffeur zich slechts bij één TTO mag aansluiten.

In Amsterdam hebben de meeste straattaxi-vervoerders een VOF-vorm. Binnen een VOF bestaat de kans dat niet alle chauffeurs zich bij dezelfde TTO willen of kunnen aansluiten. De kosten voor het overstappen naar een andere VOF zijn hoog. “Bovendien is het voor chauffeurs nu niet duidelijk bij welke VOF ze wel kunnen aansluiten. Daarom is tot dit uitstel besloten”, meldt het college van B en W.

TTO

De verplichtingen die wel blijven gelden zijn dat elke chauffeur slechts bij één TTO mag zijn aangesloten. Daarnaast mag elk voertuig slechts bij één TTO rijden. “Dit zijn belangrijke voorwaarden om effectief te kunnen handhaven. Het uitstel is geen afstel. Op 1 januari 2014 wordt de regel alsnog ingevoerd, tenzij er zwaarwegende redenen zijn dit niet te doen”, aldus het college.

Op dit moment zijn er bij de gemeente Amsterdam acht TTO-aanvragen in behandeling, namelijk van: TaxiDirect, TCM, Taxicentrale4U, My Taxi Centrale, TCA, AMS, Sustainable Taxi Services (Taxi-E) en Puurtaxicentrale “Het Stadshart”. Er zijjn inmiddels 3 TTO-vergunningen vergeven. De al vergunde TTO’s zijn Staxi B.V. (KVK 56445431), Taxistad B.V. (KVK 56623143) en STA B.V. (Stads Taxi Amsterdam) (KVK 56530056).